Den perfekte burger

27 apr

Mums !

Her er opskriften du har gået og ventet på  uden at vide det 🙂

Når du har prøvet den, så er jeg ret sikker på at du siger til dig selv: “Nå det var sådan en burger skulle smage!”

Det hele går ud på at udskifte det hakkede oksekød (som du sikkert kun kommer salt og peber på) med burgerfars.

Lidt ligesom når du laver frikadeller.

Til 4 burgere af quarter-pounder størrelse, skal du bruge følgende ingredienser:

  • 500 gram hakket oksekød
  • 1 æg
  • 1 dl revet cheddar ost
  • 2 spiseske ketchup
  • 1 spiseske HP sauce
  • 1 teske løgpulver

Alle ingredienser blandes sammen og stilles nu i køleskabet en times tid (og gerne mere):

Så er farsen blandet

Herefter tager du farsen ud og former til 4 dejlige bøffer:

4 kanonkugler - klar til næste step

Vær opmærksom på, at burgerfars er mere porøs end almindelig hakket kød, så du skal huske at samle bøfferne så meget du kan. Det gælder også på grillen/panden, hvor du skal være lidt mere forsigtig end du plejer.

Jeg plejer selv at gøre bøfferne flade med et lille spækbræt, men du kan selvfølgelig også bare gøre det med hænderne:

Et lille spækbræt til at trykke dem flade med

Voila !

Nu er der så frit valg mellem pande og grill. Grill er meget bedre. På grillen bruger jeg Weber’s egen palet i rustfri stål – for den er både tynd, bred og lang. Perfekt til formålet:

Den bedste grill-palet du kan få

Så er bøfferne på grillen og mundvandet er allerede gået i gang med at løbe:

Så er bøfferne på grillen

Og her er det færdige resultat:

Mums !

Smukt, ikke ?

Denne opskrift er formodentligt den nemmeste jeg har lavet hidtil, men jeg er helt sikker på, at du synes, at det er besværet værd, at lave burgerfars.

Og du kan selvfølgelig variere ingredienserne til det uendelige – hvad der nu måtte falde i din smag. Men husk et æg pr. 500 gram oksekød, så det hele ikke falder fra hinanden.

God fornøjelse !

Reklamer

4 kommentarer to “Den perfekte burger”

  1. Brian 27. april 2013 hos 21:53 #

    Helt fantastisk, Henrik – men hvor er ketchuppen? 🙂

    Og måske du kunne bruge denne her fra Weber til bøfferne?

    http://www.davidsenshop.dk/pi/WEBER_BURGER_PRESSER_NR_6483_9077_.aspx

    • Henrik Brandt 27. april 2013 hos 22:41 #

      Der er selvfølgelig ketchup i – du kender mig jo 🙂

      Man skal dog bruge lidt mindre ketchup end normalt, da der jo allerede er lidt i selve farsen.

      Og tak for tippet med burger presseren !

      Henrik.

  2. Jacob Falk 7. december 2013 hos 16:27 #

    Hej Henrik, jeg vil give dig et godt tip.. en burgerbøf skal helst ikke være mere en 5-6 mm tyk. På den måde bliver smagen godt blandet med de øvrige ingredienser

    • Henrik Brandt 7. december 2013 hos 21:20 #

      Hej Jacob,

      Tak for tippet som hermed er givet videre.

      Jeg foretrækker dog selv bøfferne lidt tykkere 🙂

      Henrik.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: