Lakseopskriften du kommer til at lave igen og igen

19 aug

Laksekødet

Min blog bærer unægteligt præg af retter med kød som det gennemgående tema.

Jeg synes derfor det var på tide, at der kom en opskrift med fisk.

Jeg faldt over denne opskrift sammen med familien under et besøg i Rødovre Centeret af alle steder for nogle år siden.

Vi sad ved en Café hvor en af kokkene var ved at forberede den. Vi blev meget nysgerrige og han kunne fortælle, at det var en opskrift han havde lært af hans mor i Portugal.

Vi gik hjem og prøvede om vi kunne lave den – og har siden spist den mindst 20 gange.

Opskriften er super, super nem og den smager himmelsk.

Her er hvad du skal bruge til 4 personer:

  • En lakseside på 700 gram (den fra Thorfisk er ofte på tilbud i Netto og lignende stedet til under en hund).
  • Forskellige grøntsager (forklaring følger)
  • 1½ dl. olivenolie
  • 1 dl soya
  • 75 gram revet ingefær
  • 3 store fed hvidløg, pressede eller hakkede

Sådan gør du:

Kom sølvpapir i et fad og sørg for at stykket er dobbelt så langt som fadet, idet du også skal bruge det til at tildække med.

Laksesiden er nu klar til de gode ting

Kom nu grøntsager i tern oven på laksesiden efter smag. Vi varierer en del og brugte følgende denne gang:

  • 1 mellemstor gulerod
  • 1 squash
  • 1 mellem rødløg
  • 1 stængel blegselleri
  • 2 forårsløg

Grøntsagerne er kommet på

Lav nu en blanding bestående af ingefær, hvidløg, olie og soya. Du skal ikke tage dig af at olien og soyaen ikke vil blandes

Olie, soya, hvidløg og ingefær

Rør kraftigt rundt i blandingen og hæld straks ud over laks og grøntsager.

Klar til ovnen

Kom nu det overskydende sølvpapir henover så det hele er dækket til.

Stil fadet i en 180 grader varm ovn (varmluft) i 35-40 minutter og server med det samme.

Voila !  Nemt, ikke ?

Tilbehøret kan være hvad som helst – f.eks. en salat med quinoa, fetaost og en mild sennepdressing.

God appetit og god fornøjelse 🙂

Reklamer

20 kommentarer to “Lakseopskriften du kommer til at lave igen og igen”

  1. Kenneth 20. august 2013 hos 08:40 #

    Wow den skal helt klart prøves. I vores husstand bærer menuen også præg af at vi er glade for kød, så lidt fisk må der også til (tænk at JEG siger det?!)
    Men denne virker nem og overskuelig for smagsløgene 😀
    Keep up the good work.

  2. Charlotte 27. august 2013 hos 07:11 #

    Det var en lækker fiskeret, nem og hurtig til gæster en helt almindelig mandag aften.

  3. peter 17. oktober 2013 hos 16:36 #

    Hej Henrik , har prøvet intervalstegningen af culotte , super super 😉

    god block , prøver fisken 😉

    Hilsen Peter

  4. Ulla 22. oktober 2013 hos 10:57 #

    Opskriften er hermed printet ud – anmeldelse af udført projekt kommer senere 🙂

    • Henrik Brandt 22. oktober 2013 hos 12:07 #

      Glimrende Ulla – det vil jeg se frem til !

      Henrik.

  5. bitten sørensen 31. januar 2014 hos 18:00 #

    server resterne i madpakken med en hjemmerørt peberrodsdressing

  6. liselotte 22. april 2014 hos 15:31 #

    hejsa henrik nu er jeg ved at interval stege en kalveculotte , det er blevet et superhit i vores familie og venne kreds 🙂 jeg er meget glad for jeg fandt den opskrift , 1000 tak for den 🙂

    hilsen liselotte

  7. Tommy Josephsen 17. december 2014 hos 22:29 #

    Måske et fjollet spørgsmål……men fjerner du skindet først, eller serverer du med skind?

    • Henrik Brandt 18. december 2014 hos 08:59 #

      Hej Tommy,

      Skindet skal blive på.

      Du kan godt nok ikke se det på billedet, men der er skind på den lakseside jeg har brugt.

      Når retten er færdig er det meget nemt at “skrabe” kødet af skindet – så det er ikke noget problem 🙂

      Henrik.

  8. Pia Chlander Larsen 21. december 2014 hos 22:46 #

    Hej Henrik. Jeg lavede lige en kalvculotte efter din opskrift. Den blev fantastisk mør 😃 ved du om jeg evt. Kan lave samme trick med en roastbeefsteg? Vh Pia

    • Henrik Brandt 21. december 2014 hos 23:55 #

      Hej Pia,

      Dejligt 🙂

      Det kan du sagtens !

      Henrik.

  9. Henrik Jensen 4. juli 2015 hos 17:36 #

    Har prøvet culotten… Super god opskrift.. Bruger den altid..

    • Henrik Jensen 4. juli 2015 hos 17:37 #

      Skal prøve fisken også..

    • Henrik Brandt 9. oktober 2015 hos 21:31 #

      Tak Henrik !!!!

  10. Rav Food 23. august 2015 hos 14:11 #

    Wau, den ser lækker ud. Vi elsker laks – så den skal helt sikekrt afprøves.
    Mvh Kathe

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: