Luksus Stroganoff – på under en time !

9 nov

stroganoff1

Denne opskrift har jeg lavet ca. 20 gange i løbet af de sidste 5-6 år og den vækker altid jubel. Opskriften er inspireret af John Price, men jeg har lavet lidt om på ingredienserne – og så serverer jeg selvfølgelig kartoffelmos til (og ikke pommes frites, som i Prices opskrift).

I modsætning til andre Bøf Stroganoff opskrifter er denne klar på under en time og det skyldes den type kød der bliver brugt (forklaring følger). Du kan med andre ord lave denne ret på en hverdagsaften, selv om du har været på arbejde hele dage. Det er simpelthen genialt 🙂

Til 4 personer skal du bruge følgende (og så bliver der med garanti noget til overs til næste dag – hvor den er lige så god):

 • 800 gram oksefilet (eller andre typer kød der bruges til bøffer)
 • 400 gram bacontern
 • 2 store løg i tern
 • 200 gram champignon i skiver
 • 2 spiseskefulde sød paprika (ca. 15-20 gram)
 • 2 spiseskefulde tomatpuré
 • ½ liter piskefløde (yes, baby!)
 • 1 spiseskefuld ribsgele
 • Salt og peber efter smag
 • Lidt olivenolie

Jeg ved godt du allerede nu tænker, at oksefilet er “lige i overkanten” til at lave en sammenkogt ret. Det er selvfølgelig også lidt ekstravagant, men kødet bliver altså supermørt og klar på ingen tid. Det behøver ikke at være oksefilet – du kan godt finde billigere kødudskæringer. I dag lavede jeg f.aks. retten med nogle Venø-steaks som jeg fik til lige under 100 kroner for 800 gram.

Her er hvad du skal gøre:

1) Skær kødet ud i lillefinger-tykke strimler og vend dem i paprikaen indtil det hele klæber til kødet.

stroganoff2

2) Kom bacontern i en gryde og steg dem indtil de begynder at tage farve. Kom baconstykkerne over på en tallerken og sørg for, at der er noget baconfedt tilbage i gryden.

3) Kom løgternene i gryden og lad dem stege indtil de bliver blanke – men IKKE brune. Kom dem over på en tallerken.

4) Kom nu lidt olivenolie i gryden og steg champignonskiverne indtil også de får farve. Kom over på en tallerken (håber du har opvaskemaskine).

5) Kom igen lidt olivenolie i gryden og vent til den er blevet godt varm. Kom nu kødet i gryden og rør godt rundt (paprika kan godt finde på at brænde på – så du skal være lidt over det).

stroganoff3

6) Når kødet har taget farve på alle sider kommer du tomatpuréen i og rører godt rundt. Lad det koge op i et minut.

7) Kom nu bacon, løg og champignon i og rør godt rundt.

8) Åben nu den halve piskefløde, begynd at hælde i og kig nu ud af vinduet. Hvis du herefter vender blikket tilbage mod gryden og opdager at du er kommet til at hælde al piskefløden ned i gryden – så er alt som det skal være ….

9) Lad det hele simre i 10-15 minutter og smag til med ribsgele, salt og peber.

Mit gæt er, at dine gæster spiser sig mætte 🙂

Og så skal du som sagt servere kartoffelmos til. I min verden består kartoffelmos kun af 3 ingredienser: Kartofler, piskefløde og smør. Men det er jo smag og behag 🙂

God appetit !!

Reklamer

5 kommentarer to “Luksus Stroganoff – på under en time !”

 1. Helle Mortensen 24. november 2013 hos 18:07 #

  Hej Henrik
  Jeg har lige lavet cuvette, med din opskrift NØJH den var perfekt, har aldrig nogenside fået så god en cuvette 😉 den liver rugt fremover MUMS. Og det med et par glas vin den var god 🙂
  Hilsen
  Helle Mortensen

 2. bitten sørensen 30. januar 2014 hos 19:08 #

  prøv engang at lave din super kartoffelmos, brug gerne ½ mælk og ½ kartoffelvand (det feder ikke så meget) husk smør og så et enkelt æg til 4 – 5 personer. sluttelig blandes kartoffelmosen med frisk fint snittet porre du skal ikke spare) Bag kartoffelmosen i ovnen til der er små gyldne toppe, Så har du en anderledes K. mos, med super smag. Og nu vil jeg gå igang med at lave stroganoff på 1 time af en culotte steg, det må da blive godt med din opskrift

 3. Svend Williamsen 10. oktober 2015 hos 03:57 #

  Hvis man vil lave en hel and, ikke bare brystet, hvordan gør man så? Langtidsstegning?? Weber Q220 grill? Jeg bruger konstant intervalstegning med stor succes og til vores canadiske venners forbløffelse!:-)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: