Om bloggen

Jeg hedder Henrik Brandt og er født i det herrens år 1965.

Jeg har arbejdet i IT branchen siden 1984 og har altid haft interesse for elektroniske “dimser” (det der på ny-dansk hedder “Gadgets”). Jeg har gennem årene hjulpet et hav af venner (og deres venner) med at løse små og store computerproblemer – og samtidigt give dem råd og vejledning omkring indkøb af nye ting.

De fleste problemer på en computer er meget nemme at løse – når man altså lige ved hvad man skal gøre. Til gengæld kan indkøb af nye ting være en meget stor og uoverskuelig opgave. Denne blog vil derfor komme med små tips og tricks til hvordan du kan få din computer til at arbejde bedre og jeg vil også komme med råd omkring indkøb af dimser når jeg falder over noget spændende.

Udover at være computernørd er jeg også lidt af et madøre. Jeg elsker at lave mad og det er superfedt at falde over en opskrift som man ikke har prøvet før – og som viser sig at være rigtig god. Der vil derfor også komme en del indlæg der handler om mad og vin 🙂

Jeg kan ikke afvise at der sniger sig et par indlæg ind omkring mine andre interesseområder, hvilket bl.a. inkluderer skiferier, USA, lydbøger, videnskab, mentaltræning, hesteskokastning og film.  De vil blive lagt ind under kategorien “Andet“.

Så der er altså tale om lidt af en blandet landhandel. Til gengæld vil der IKKE komme indlæg omkring uinteressante emner såsom rengøring, havearbejde, indkøb af tøj, besøg i IKEA om lørdagen, tofu, pastasalat og koriander (med mindre der bliver fundet bevis for at koriander er sundhedsskadelig – så kommer der nok et indlæg ..).

Jeg skriver på denne blog i min fritid, så det vil være lidt op og ned med frekvensen på indlæggene.

Du må MEGET gerne fortælle mig direkte hvad du synes om bloggen – både ris og ros. Jeg kan kontaktes på henrik(snabel-a)brandt.net.

Håber du får noget ud af at surfe rundt herinde!

Over and out.

25 kommentarer to “Om bloggen”

  1. Michelle 7. maj 2013 hos 00:21 #

    Jeg søger en sovs som kan bruges til en cuvette ,og en til mørbrad 🙂
    Det skal være en speciel sovs , er blevet træt af at servere rødvinsovs hver gang og vil gerne overraske mine gæster lidt 🙂
    Håber du kan hjælpe 🙂

    • Henrik Brandt 7. maj 2013 hos 08:08 #

      Hej Michelle,

      Du er ikke den eneste der spørger og du er heller ikke den eneste der er ved at være træt af rødvins sauce 🙂

      Jeg tror tiden er inde til at lave et blogindlæg om hvordan man laver en god sauce til en god steg ….

      Indtil det må du væbne dig med tålmodighed 🙂

      Selv laver jeg næsten altid bearnaise sauce til culotte og lignende stege.

      Hjemmelavet bearnaise er bedst og Knorrs billige pulver bearnaise er faktisk næstbedst ….

      Henrik.

      • jimmy 25. juli 2014 hos 06:09 #

        eriks saucer er super gode;) kan købes i bilka og irma..

    • jimmy 25. juli 2014 hos 06:15 #

      En mormay sovs og så 2 bøtter frisk pebberrod i er ikke så dum igen:)

  2. Morten Stenderup 3. juni 2013 hos 18:04 #

    Hej Henrik !
    En kollega har anbefalet din blog, og jeg kan se disse helt bestemt falder i min smag, så jeg glæder mig til, at efterprøve flere af dem.
    PS Det skulle vel ikke være en Schapendoes du har med på dit billede ? verdens bedste hund – jeg har selv 2 drenge Kofi og Joe :0)

    • Henrik Brandt 3. juni 2013 hos 20:02 #

      Hej Morten !

      Det er nemlig præcis hvad det er – en Schapendoes 🙂

      Og du har ret – verdens bedste hund.

      Vores hedder Ziggy og fylder 8 år til august.

      Håber du får glæde af nogle af mine opskrifter

      Henrik.

  3. Anne-Marie Sindrup Rix 25. juli 2013 hos 18:30 #

    Hej Henrik.
    Jeg er igång med culotten. En sommervariant af sauce kan være en kold een af slagsen: Lige dele hvidløgsflødeost, mayonnaise og creme fraiche 18% røres godt sammen, tilsættes et par spsk. grønne peberkorn fra madagaskar et voilá. Man kan komponere efter smag og behag.
    Anne-Marie

    • Henrik Brandt 31. juli 2013 hos 23:18 #

      Hej Anne-Marie,

      tak for dette tip. Den prøver jeg næste gang !

      Henrik.

  4. Inge Meldgaard 31. juli 2013 hos 15:20 #

    Hej Henrik
    Falder tilfældig over din anvisning til en perfekt culottesteg…..og bliver betaget.
    Du er muligvis træt af at svare på den for der er godt nok mange kommetarer….men de er vist alle fra sidste år,så jeg prøver lykken om du orker at svare mig.
    Jeg skal lave buffet til 16 personer og vil gerne ha noget kød ala culotte som en del af buffetten-men kan ikke rigig overskue at skulle stå med opgaven(stegning ud og ind) mens gæsterne er der
    så spørgsmålet lyder…. er det noget man kan gøre om formiddagen(de dukker op kl.15) eller dagen før og så evt opvarme/lune eller spise koldt?
    ..eller måske har du en helt anden ide.
    Håber på svar
    Inge

    • Henrik Brandt 31. juli 2013 hos 23:29 #

      Hej Inge,

      Der er faktisk ikke så meget arbejde i at hive dem ud og ind. Det der tager tid er at at skære senerene væk, ridse den og komme hvidløgsblandingen på.

      Og det kan du gøre i god tid.

      Så jeg vil anbefale dig følgende:

      2½-3 timer inden dine gæste kommer du stegene i ovnen og så hiver dem ind og ud hvert kvarter (uanset hvad de vejer) indtil temperaturen er de berømte 56-57 grader.

      Og så kan du pakke dem ind i FEM lag sølvpapir. Så holder de sig lune i langt over en time og typiske meget længere. Så slipper du for at rode med noget som helst mens gæsterne er der.

      Det vil jeg anbefale i forhold til at lave dagen før og så varme op.

      MEN: Culotte er fint koldt, helt sikkert 🙂

      God fornøjelse !

      Henrik.

  5. Inge Meldgaard 1. august 2013 hos 10:59 #

    hej Henrik
    1000 tak for hurtigt svar.
    jeg bliver fristet af at prøve…men hvis jeg nu vælger den kolde model -hvor tykke skiver skære man så (ja jeg er ren amatør kan du nok regne ud)
    Inge

  6. Susanne 15. februar 2014 hos 08:55 #

    Hej Henrik
    Jeg havde 10 gæster til culotte igår. Alt blev spist og det var en stor succes. De spiste kødet som slik. Tak for en fantastisk god blog. God weekend.

    • Henrik Brandt 15. februar 2014 hos 16:59 #

      Tak, Susanne !

      Også god weekend til dig 🙂

      Henrik.

  7. Louise 9. marts 2014 hos 20:16 #

    Hej Henrik

    Så blev det min tur til at prøve interval stegningen med en cuvettesteg og det blev helt klart en succes. Selvom det ved første øjekast måske kan virke uoverskueligt med at stegen skal ud og ind så er det det NEMMESTE. Samtidig er det perfekt at stegen skal hvile i så lang tid så ovnen er fri til andre ting… 😊
    Er der andet kød du vil anbefale til intervalstegning?

    Louise

    • Henrik Brandt 9. marts 2014 hos 20:49 #

      Hej Louise !

      Glæder mig, at det fungerede for dig.

      Du kan bruge den til mange forskellige typer kød. Udover culotte og cuvette har jeg med stor succes prøvet bla. oksefilet og kalvefilet. Oksemørbrad synes jeg ikke egner sig, da dette kød i forveje er rimelig mørt.

      Henrik.

  8. Per G Jensen 25. april 2014 hos 04:44 #

    Hej Henrik!

    Jeg vil blot lige takke dig for en fantastisk middag! Jeg besluttede mig at lave mad til min kone i stedet for blomster. Det blev så din Culotte, og den smagte fantastisk, både på dagen og dagen efter som kold.

    Så jeg takker mange gange! Det gør min kone også.

    /Per

    • Henrik Brandt 14. maj 2014 hos 15:01 #

      Tak Per !

      Dejligt at høre 🙂

      Beklager det sene svar …

      Henrik.

  9. Tove Naver 23. august 2014 hos 09:23 #

    Hej Henrik. Jeg har lavet culotte efter din opskrift og den blev fantastisk, nu vil jeg spørge dig om du tror, mankan bruge samme metode til en oksefile?

    • Henrik Brandt 31. august 2014 hos 17:24 #

      Tak, Tove 🙂

      Jeps – har prøvet og det bliver perfekt !

      Henrik.

  10. Ditte Holm 22. oktober 2014 hos 08:26 #

    Hej Henrik,
    Nu har jeg efterhånden prøvet en del af dine opskrifter, og de slår aldrig fejl! Så tusind tak for det!
    Hvis man må være så fræk at ønske en “opskrift”, så ville jeg gerne høre dig om du (ligesom culotten) har en fantastisk fremgangsmåde til at få den perfekte flæskesteg?
    Jeg fejler hvert år hvor vi har jule-frokost! 😦

    Tak for lækre opskrifter!

    • Henrik Brandt 30. oktober 2014 hos 11:34 #

      Hej Ditte,

      Beklager det sene svar ….

      Det lyder faktisk som en god ide. Det vil jeg overveje kraftigt 🙂

      Skal nok sende dig en mail hvis det er.

      Henrik.

  11. Karina 28. december 2014 hos 14:26 #

    Hvad er den bedste måde at lave oksemørbrad på?interval?

    • Henrik Brandt 28. december 2014 hos 15:28 #

      Hej Karina,

      Du kan sagtens bruge interval, men du kan også bare stege på normal vis – dog med en lang hviletid i stanniol (gerne 30 min).

      Oksemørbrad er allerede mørt fra starten, men hviletiden gør at saften bliver fordelt pænt igen.

      Henrik.

  12. Mogens Christiansen 23. januar 2015 hos 19:36 #

    Hvordan får man godkendt/ikke godkendt en kommentar her på bloggen???

    • Henrik Brandt 23. januar 2015 hos 23:44 #

      Hej Mogens,

      Har nu godkendt dine kommentarer – har haft travlt den sidste uge.

      Rigtig god ide med sous vide – det må prøves !

      Henrik.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: