Cremet spinat – den tro følgesvend til din steak

1 okt

Cremet spinat er efter min mening en meget overset ting. Man kan spise cremet spinat til stort set hvad som helst, men det egner sig specielt godt som tilbehør til en god steak.

Cremet spinat minder lidt om flødestuvet spinat – det er bare bedre 🙂

Her er en rigtig god opskrift der er på højde med det man kan få på restauranterne.

Til 4 personer skal du bruge:

  • En pose frossen helbladet spinat (ca. 450 gram)
  • 75 gram smør
  • 1 kvart løg, finthakket
  • 2-3 fed hvidløg, finthakkede
  • 30 gram hvedemel
  • 2 dl mælk
  • En anelse revet muskatnød
  • Salt og peber

Sådan gør du:

Optø den frosne spinat i en gryde og hæld den over i et dørslag eller en si, så den kan dryppe af.

Når spinaten har dryppet af i ca. 20 minutter, så kan du lige trykke det sidste vædske ud med hænderne.

Læg nu den drænede spinat i midten af 2 ark køkkenrulle og pak den ind. Du vil opdage, at der stadig er masser af vædske i, selv om du ikke troede det. Gentag denne process 1 til 2 gange mere med nogle friske ark køkkenrulle.

Den eneste måde at ødelægge denne opskrift på er hvis der er for meget vand i spinaten.

Smelt nu smørret i en lille gryde og kom de hakkede løg i .

Når de har fået farve, så kom de hakkede hvidløg i.

Rør rund et minuts tid og kom så melet i, så man nærmest laver en smørbolle.

Når melet og smørret har samlet sig, skal du langsomt hælde mælken i.

Rør nu rundt til det hele er ensartet og riv lidt muskatnød ned i (endelig ikke for meget).

Kom nu den drænede spinat ned i gryden og rør godt rundt indtil spinaten er godt fordelt i “cremen”.

Smag til med salt og peber og server med det samme.

Det kan måske være lidt svært at se på billedet, men den cremede spinat er dejlig lind og væsker på ingen måde:

Velbekomme !

Reklamer

8 kommentarer to “Cremet spinat – den tro følgesvend til din steak”

  1. Carsten Jeppesen 3. august 2013 hos 10:53 #

    Hej Henrik
    Dejlig hjemmeside du har, som jeg tit bruger 🙂 tak for det og forset endeligt med at komme med flere opskrifter :-).
    Har lige et spørgsmål, er der noget problem i at lave spinaten dagen inden.
    På forhånd tak

    • Henrik Brandt 4. august 2013 hos 00:39 #

      Hej Carsten,

      Tak for det 🙂

      Der kommer snart flere opskrifter så snart jeg er tilbage fra ferie.

      Du kan sagtens lave spinaten dagen før og det med at man ikke må genopvarme spinat er en myte !

      God appetit 🙂

      Henrik.

  2. bitten sørensen 30. januar 2014 hos 19:11 #

    hvad gør man når man har gæster som ikke kan lide hvidløg (utroligt) Gør det ikke spinaten noget tam??

    • Henrik Brandt 4. februar 2014 hos 08:50 #

      Ja – utroligt 🙂

      Nej, det burde være OK ….

  3. Nicolai Kibsgaard 7. oktober 2015 hos 08:58 #

    Skal Det laves med forsset spinat, eller kan det laves med frisk spinat?

    • Henrik Brandt 9. oktober 2015 hos 21:30 #

      Hej Nicolai,

      Begge dele går, men frosset er meget nemmere og smager lige så godt i denne sammenhæng.

      Henrik.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Super-møre, perfekt stegte bøffer – præcis som i USA « Henriks Blog - 1. oktober 2012

    […] Cremet spinat […]

  2. Knasende sprøde Onion Rings, der forbliver sprøde! « Henriks Blog - 2. oktober 2012

    […] med rødvin og cremet spinat er “onion rings” det perfekte tilbehør til en god […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: