Butternut suppe – den perfekte forret til dine gæster

11 nov

Du kender det godt, ikke?

Du får gæster og du har styr på hovedretten men I kan ikke blive enige om hvad I skal servere til forret.

Her er en opskrift på en dejlig cremet suppe der er lavet af “Butternut Squash”, som man heldigvis kan købe flere og flere steder, på trods af at den er forholdsvis ukendt herhjemme.

Den er super simpel og smager som noget man får på en rigtig god restaurant.

Til 4 personer (altså som forret) skal du bruge følgende:

  • 50 gram hakkede løg
  • 50 gram smør
  • 600 gram butternut squash i tern (bruttovægt ca. 700 gram)
  • ½ liter vand
  • 3 hønsebouillon terninger
  • 300 gram Philadelphia smøreost (ikke light)
  • En knivspids merian
  • En knivspids cayennepeber (gerne mere, hvis der skal være “bid” i)
  • Salt og peber efter smag

Sådan gør du:

Del squashen(e) på langs og fjern kernerne med en spiseske. Fjern herefter det hårde yderlag med en kartoffelskræller og skær kødet i nogle gode store tern. Stil til side.

Smelt smørret i en gryde og kom de hakkede løg i. Når de har fået et par minutter kommer du resten af ingredienserne i, undtagen smøreosten. Kog det hele uden låg i 20 minutter og rør lidt rundt en gang imellem.

Sluk for blusset og kom smøreosten i. Blend det hele med en stavblender til suppen er ensartet lind.

Tænd for blusset igen og giv suppen et hurtigt opkog.

Server med ristede solsikke- og græskarkerner og en skive godt brød.

Velbekomme 🙂

Skriv en kommentar