Knasende sprøde Onion Rings, der forbliver sprøde!

2 okt

Sammen med rødvin og cremet spinat er “onion rings” det perfekte tilbehør til en god bøf.

Jeg ved godt det hedder løgringe – men det lyder på en eller anden måde fesent i forhold til onion rings.

Hvis du har prøvet at lave dem før, så har du sikkert opdaget, at de bliver bløde og slatne efter et stykke tid.

Denne opskrift giver dig mega sprøde onion rings som forbliver sprøde – selv efter de bliver kolde.

Til 4 personer skal du bruge følgende:

  • 4  løg
  • 2 dl hvedemel
  • 1 dl Maizena
  • 2 spiseskefulde (med top) kartoffelmospulver
  • 4 dl kold danskvand
  • Lidt cayennepeber
  • Panko (forklaring følger)
  • 1 liter rapsolie (hvis du fordobler portionen – er 1 liter stadig nok)

Lidt info omkring de 2 usædvanlige ingredienser:

Karfoffelmospulver er noget som jeg indtil for få år siden havde forsvoret at jeg skulle have inden for mine døre – og jeg vil kraftigt fraråde dig at lave kartoffelmos på denne måde. Det har dog et unikt indhold af  stivelse der gør det egnet til denne ret – men også som “rub” på fjerkræ du laver på din weber.

Panko er japansk rasp der er lysår bedre end almindelig rasp. Du kan købe Panko forskellige steder og stort set altid hos asiatiske købmænd. Enkelte online-shops har det også, bl.a. Shop Asia. Du kan ikke erstatte Panko med almindelig rasp i denne opskrift.

Sådan gør du:

Pil det yderste lag af løgene og skær dem i relativt tykke skiver på minimum 1 cm. Du skal kun bruge de yderste 3-4 lag, idet de inderste er for små og ofte deler sig. Kom ringene over i en skål. Her er resultatet af mit eget pilleri:

Jeg kan iøvrigt kraftigt anbefale, at man påfører sig nogle smarte og moderigtige “Onion Goggles” inden man begynder at skrælle (det er min kone der har fundet dem!):

Når du er kommet dig over ovenstående billede, kan du nu fortsætte ……

Hæld rapsolien over i en tykbundet gryde på mindst 2½ liter. Skru op på mellemhøj varme (ikke helt op – ellers begynder olien at ryge). Du kan også bruge andre olietyper, men rapsolie egner sig storartet og er ret billig (15 kroner for en liter i Netto i skrivende stund).

Hæld hvedemel, Maizena, kartoffelmospulver og cayennepeber over i en lille skål og bland det godt sammen.

Hæld nu det kolde danskvand ned i blandingen og rør godt rundt med et piskeris indtil dejen er ensartet.

Hæld nu dejen hen over løgene og bland godt rundt med hænderne.

Hæld nu et tyndt lag Panko ud på en bakke og brug en tang til at lægge en 7-8 ringe på den (og sørg for, at de er så godt dækkede af dejen som muligt):

Drys nu Panko hen over ringene, så de er relativt godt dækkede.

Når olien begynder at sige “friture-lyde” kan du med selvsamme tang smide det første hold ringe over. Vær opmærksom på, at de svømmer op til overfladen og derfor skal vendes en gang inden de er færdige.

Det er svært at sige hvor lang tid de skal have – for det er smag og behag. Farven er dog den bedste indikator.

Når du er tilfreds kan du lægge første hold over på en rist.

Gentag processen indtil der ikke er flere ringe. Det passer nogenlunde med at man kan nå at forberede næste hold med Panko mens det forrige er i olien.

That’s it !

Drys flagesalt henover og server med det samme. De er bedst varme, men i modsætning til mange andre opskrifter forblive disse ringe sprøde når de er blevet kolde.

Velbekomme !

Reklamer

9 kommentarer to “Knasende sprøde Onion Rings, der forbliver sprøde!”

  1. T.Dahl 5. december 2012 hos 14:50 #

    Jeg har straks lagt opskriften i favoritter:” knasende sprøde løgringe” Jeg synes at “onion rings” lyder fesent. Prøv hellere tysk, spansk, svensk, polsk eller grønlandsk f.eks. Kloden er fuld af muligheder. Men engelsk det er sgudda for overrendt. Og fesent. Meget meget fesent.

    • Henrik Brandt 5. december 2012 hos 17:26 #

      Det glæder mig at du har lagt opskriften i favoritter 🙂

      Jeg er stor fan af det engelske sprog, så det nytter nok ikke at tage en diskussion om det 🙂

      Henrik.

  2. Malene 12. april 2013 hos 21:15 #

    Hej Henrik.

    Fantastiske opskrifter på din side:)

    Ville lige høre om jeg kan holde onion ringene varme i ovnen i ca. 30 min? Eller om de så blir bløde?

    Vi skal prøve din opskrift på culotte steg i morgen, Ihh hvor vi glæder os til at se om det lykkedes 🙂

    Hilsen Malene

    • Henrik Brandt 20. april 2013 hos 12:59 #

      Hej Malene !

      Tak – og beklager det sene svar.

      Det kan du godt – men de er selvfølgelig endnu bedre når de lige er lavbet 🙂

      Panko’en har den fantastiske evne, at de ikke bliver bløde som med almindelig rasp.

      Henrik.

  3. Karl-Christian Frølunde 24. september 2013 hos 13:20 #

    Din opskrift er for god; jeg har tyvstjålet den, se selv her:

    http://46ganner.blogspot.dk/2013/09/friterede-lgringe-med-hjemmelavet-panko.html

    Undskyld og på forhånd tak for din tilgivelse

    Karl-Christian

Trackbacks/Pingbacks

  1. Super-møre, perfekt stegte bøffer – præcis som i USA « Henriks Blog - 2. oktober 2012

    […] Onion Rings […]

  2. Knasende sprøde Onion Rings, der forbliver sprøde! - Mad og opskrifter - 2. juli 2013

    […] Kilde: madogdimser.wordpress.com | andre spændende artikler om mad […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: