Vi skriver juni måned, temperaturen er i 20-erne – og alligevel sidder jeg her og skriver om karrysild.
Men der er altså også tale om intet mindre end verdens bedste karrysild, som man nemt kan spise hele året.
Opskriften stammer fra min moster Hanne og er formodentlig den mest legendariske opskrift i hele familien.
Det er med en bred margin de bedste karrysild jeg i mit liv har smagt og jeg kan ikke afvise, at det skyldes den hemmelige ingrediens: Flødeskum 🙂
Opskriften er heldigvis utrolig enkel.
Her er de ingredienser du skal bruge (rækker til 15-20 personer):
- 400 gram mayonnaise (gerne den økologiske i pose fra Irma)
- 4 dl piskefløde
- 1 spiseskefuld sukker
- Karry efter smag (f.eks. 2-3 teskefulde mild ostindisk karry – mindre, hvis den er stærk)
- Evt. løgringe til pynt
- 1 spand marinerede sild af god kvalitet (1-1,2 kg drænet vægt)
- Evt. halve hårdkogte æg (som tilbehør)
Her er hvad du skal gøre:
1) Hæld sildene ned i en si eller et dørslag, så de kan dryppe af.
2) Bland mayonnaise, karry og sukker sammen.
3) Pisk fløden og vend flødeskummet i karry-blandingen.
4) Skær de drænede sild i mundrette stykker og vend dem ned i karry flødeskummet.
5) Server på groft rugbrød og evt. med halve hårdkogte æg. Du har ikke brug for smør. Trust me 🙂
Velbekomme !
Hej Henrik
Lyder fantastisk lækker. Vi har en tradition her i huset med nye kartofler og en marineret sild. Har fået meget lyset til at servere Moster Hannes karrysild til i stedet for de marinerede sild.
God pinse til dig og dine
Med venlig hilsen
Tove Lorentzen
Sjællandsgade 91
7400 Herning
mail: t-e@mail.dk
Tlf. 22822525 – 97212309
Fra: Henriks Blog [mailto:comment-reply@wordpress.com] Sendt: 5. juni 2014 17:16 Til: t-e@mail.dk Emne: [Nyt indlæg] Moster Hannes karrysild – verdens bedste (med en hemmelig ingrediens…)
Henrik Brandt posted: ” Vi skriver juni måned, temperaturen er i 20-erne – og alligevel sidder jeg her og skriver om karrysild. Men der er altså også tale om intet mindre end verdens bedste karrysild, som man nemt kan spise hele året. Opskriften stammer fra min moster “
Tak, Tove – også god pinse til dig 🙂
Tak Henrik, den skal prøves, glæder mig meget,
Selv tak, Henning !
Jeg er sikker på, at det er fløden der gør forskellen 🙂
Hej Majken,
Præcis 🙂
Henrik.
Næh, næh min mors er mere raffineret Karryen brændes af. Panden tages af ilden og der hældes saften fra 1/2 citron over. Dette blandes i mayonnaisen. Sild og løg tilsættes, Flødeskum vendes i og efter 1/2 time forefindes en blød og lækker karrysild. Opskrift fra 195o erne!
Sådan, Lene – en udfordring!
Det kan jeg li’ 🙂
Må straks prøve din udgave !
Henrik.
God fornøjelse. Mængden af karry og citron kan varieres! Men karry smagen bliver mere rund og tydeligere, når karryen brændes af. Mængden af citronsaft afgør, hvor tyk dressingen skal være! Karse på toppen fuldender oplevelsen!
En rigtig god idé er, at putte et hakket æble i😊
Lyder spændende – tak for inspiration – den er meeeeeget nemmere end den vi “plejer” at lave i vores familie….
God Jul 🙂