Sådan får du din culotte perfekt – hver eneste gang!

29 dec

Jeg elsker culotte – og hvem gør egentlig ikke det?

Hvis vegetarer vidste hvordan en perfekt culotte i virkeligheden smager – så ville de blive omvendt på stedet!

Desværre har jeg mange gange prøvet at få en culotte der smagte “so-so” – gående mod det kønsløse. Og det er egentlig synd, for culotte kan smage helt fantastisk.

Har du også prøvet det?

Det tænkte jeg nok og jeg har derfor en god nyhed til dig: Hvis du følger min fremgangsmåde – så bliver din culotte top dollar hver gang. Amager, halshug!

Her er hvad du skal bruge:

  • En god culotte – gerne fra slagteren, Irma eller et andet godt sted.
  • 4-5 fed hvidløg
  • Riiiigeligt med salt
  • 2-3 glas rødvin (skal ikke bruges til culotten – men kan med fordel indtages mens man går og laver maden).

Herudover skal du selvfølgelig bruge en ovn, en skarp kniv, et stegetermometer og et ovnfast fad (men det siger ligesom sig selv).

Forberedelse af culotten

Info: Hvis du allerede er vant til at lave culotte kan du hoppe direkte ned til afsnittet “Det hemmelige trick”.

Køb som sagt en culotte af god kvalitet – f.eks. en “Marskland” fra Irma. Opskriften her kan få mirakler ud af en culotte af lav kvalitet – men du skylder dig selv at ofre 30-40 kroner ekstra for at få noget ordentligt. Her er den jeg købte i dag:

Det første du skal gøre er at fjerne senerne fra bagsiden. De skal væk, da de kan være svære at tygge. Her ses det lyse senevæv tydeligt:

Med en skarp kniv tager det kun et par minutter af fjerne de uønskede sener – og din culotte skulle nu gerne se sådan ud på bagsiden:

Her er så en lille sød hund der venter på at hans far giver ham senerne istedet for at smide dem ud …..

Herefter skal du “ridse” oversiden af culotten. Du skal lave et ternet mønster og du må helst ikke skære helt ned til kødet. Hvis din kniv er meget skarp, så kan du nøjes med at trække den hen over overfladen uden at trykke ned. Dine tern skal ligne noget i stil med dette:

Så er det tid til den sidste del af forberedelsen: Hvidløg og salt. Det er smag og behag hvor meget man skal bruge. Selv bruger jeg 5-6 fed hvidløg og 2 tsk salt. Fordel de 2 ting jævnt over overfladen og stil nu culotten i det ovnfaste fad:

OBS: Du skal IKKE hælde vand ved som mange opskrifter foreskriver!

Det hemmelige trick

Alt det ovenstående har været selvfølgeligheder for trænede culottekokke. Men nu kommer vi så endelig til det der gør hele forskellen: Interval-stegning!

Her er en oversigt over intervaller, der passer til vægten af din culotte:

Her er hvad du skal gøre:

Step 1: Stil culotten i den 180 grader varme ovn (Interval 1).

Step 2: Tag culotten ud og lad den stå uden tildækning (Interval 2).

Step 3: Sæt culotten tilbage i ovnen (Interval 3).

Step 4: Tag culotten ud og lad den stå uden tildækning (Interval 4).

Step 5: Kom et stegetermometer i culotten så spidsen af nålen er i midten af kødet:

Step 6: Sæt culotten ind i oven igen og tag den ud når stegetermometret siger 56 grader – hverken mere eller mindre. På den steg jeg brugte i dag tog dette step 15 minutter.

Step 7: Pak culotten ind i mindst 3 lag stanniol (jeg bruger selv 4), hæld vædsken fra det ovnfaste fad ud og stil pakken tilbage i fadet:

Step 8: Lad culotten hvile i 45 minutter inden du skærer den ud. (Det var ikke en skrivefejl – der er faktisk tale om femogfyrre lange minutter).

Nu kan du skære kødet – og det er med garanti mørt og dejligt rosa. Læg iøvrigt mærke til hvor lidt væde der løber fra :

Vigtigt: Husk altid at starte med at skære fra den spidse ende af culotten. Når du knap halvejs inde i stegen skal du begynde at skære på den anden led. Her er jeg ved at skære den næstsidste skive inden jeg “vender”:

Jeg har fundet dette billede som måske illustrerer det bedre:

God fornøjelse – og læg gerne en kommentar hvis du har haft glæde af tippet!

183 kommentarer to “Sådan får du din culotte perfekt – hver eneste gang!”

  1. Lars 5. oktober 2012 hos 19:24 #

    Jeg har i dag brugt din opskrift og både jeg og mine forældre var mildest talt skeptiske over de “45 minutter”, men vi må blot konstatere at du har ret. Det bliver en fabelagtig culottesteg. Jeg kan kun anbefale din opskrift!

    • Henrik Brandt 5. oktober 2012 hos 22:17 #

      Hej Lars !

      Dejligt at høre 🙂

      • Anders Wiese 20. oktober 2014 hos 16:28 #

        Hej Henrik. Kan man bruge samme princip (intervalstegning) til en oksefilet (2,5 kg). Jeg har desværre ikke en ovn der kan holde de 50 grader

      • Henrik Brandt 20. oktober 2014 hos 17:28 #

        Hej Anders,

        Opskriften passer glimrende til en oksefilet på 2,5 kg – har selv prøvet det flere gange med success.

        Samme fremgangsmåde: Ind og ud af ovnen med et interval der passer dig – og når den når 57 grader, så skal den pakkes ind i 45 min.

        Go’ fornøjelse 🙂

        Henrik.

  2. Lars Sonnergaard 17. november 2012 hos 11:48 #

    Holder meget af intervalstegningsmetoden – det frigiver tid til alt muligt andet – og var lidt forbeholden overfor dit forslag, bl.a. om at lade være med at pakke den ind. Men det holder! Tak for videndeling, mvh. Lars

    • Henrik Brandt 17. november 2012 hos 17:27 #

      Tak for din feedback, Lars !

      • Lars Sonnergaard 19. januar 2013 hos 17:16 #

        …og metoden fungerer også fint for tyndsteg – Jeg benytter ikke dine mængder hvidløg, men hellere timian, s+p (prøv evt. en tasmansk peber, hvis du kan få fat i den!)

      • Peter Hersom Madsen 4. april 2017 hos 18:42 #

        Du må være en af de eneste der anbefaler at man pakker varmt kød ind… Prøv at lad være så får du også den fordel ud af det at stegen ikke taber al væske og bliver dobbelt så mør.. Væsken skal fordele sig under hviletiden og trække mod det kolde område.. det er svært når stegen steger/koger videre i stanniol😊

  3. Jonas Svendsen 26. november 2012 hos 20:13 #

    For første gang har jeg fået andet ud af en Culotte end støvlelæder. Det er simpelthen en fantastisk opskrift, det er lang tid siden jeg har fået så godt kød – Det er ikke sidste gang jeg bruger den opskrift:-)

    • Henrik Brandt 26. november 2012 hos 21:36 #

      Dejligt – så er det jo hele besværet værd at lave opskriften 🙂

  4. Niels J Nielsen 1. januar 2013 hos 09:40 #

    Tak for opskriften, vi fik en dejlig nytårsmenu. Min hund var også begejstret 🙂

  5. Kenneth Brogaard 5. januar 2013 hos 19:55 #

    Tak for din super måde at beskrive fremgangsmåden i opskriften/erne. Har lige prøvet din culotte stegemetode og sikken en oplevelse…perfekt og mør. Tak Henrik for dit forarbejde. Med venlig og dejlig mæt hilsen. Kenneth

    • Henrik Brandt 5. januar 2013 hos 21:00 #

      Tak, Kenneth !

      Dejligt at høre 🙂

      Henrik.

  6. Claus 11. januar 2013 hos 19:50 #

    Hej Henrik …
    Vi er hjemme hos os RIGTIG glade for rødt kød, det være sig Culotte, bøffer, oksefilet mm.
    Der er blevet tilberedt ikke helt få Culottestege igennem årene og vi er begge to helt enige om, at din opskrift tar prisen 😉 Intet mindre end FAANTASTISK 👌👌👌
    Nu ser vi frem til at teste Bøfferne 👍
    Mvh. Claus og Githa

    • Henrik Brandt 11. januar 2013 hos 20:13 #

      Super – glæder mig til at høre om resultatet !!!

  7. Fritz Diedrichsen 9. februar 2013 hos 18:52 #

    Hej Henrik
    Jeg prøvede din opskrift i dag, og børnene (4 og 7 år), konen og mig selv var vilde med kødet.
    Det smagte dejligt, var saftigt, og hvidløg, salt og peber blandingen ovenpå culotten smagte vidunderligt.
    Tak for en rigtig god opskrift.
    Kan man bruge det intervalstegning på alle oksekøds udskæringer, eller måske også andet kød eller fjerkræ?
    Mvh.
    Fritz

    • Henrik Brandt 9. februar 2013 hos 19:32 #

      Hej Fritz,

      Godt at høre !

      Du kan bruge min opskrift til alle okse-, kalve- og lammeudskæringer.

      Den har ikke samme effekt på svinekød og fjerkræ. Dog kan jeg anbefale den lange hviletid til begge ting.

      Dejlig at se, at børnene lærer at spise ordentlig mad i en tidlig alder 🙂

      Henrik.

  8. Helle Keiser 10. februar 2013 hos 09:22 #

    Har tænkt mig at forsøge denne opskrift til aftenens middag… Det ser jo superlækkert ud! Men kan kødet holde sig varmt når det hviler i 45 minutter ? Jeg er ikke så begejstret for lunken mad 🙂

    • Henrik Brandt 10. februar 2013 hos 10:17 #

      Hej Helle,

      Det kan det sagtens, så længe du bruger 4 lag stanniol som jeg foreslår 🙂

      Henrik.

  9. Marianne stork 10. februar 2013 hos 18:43 #

    Hej Henrik.
    Er det meningen at den skal hvile 2 x 45 min, både i step 5 og 8. Hvis tilfældet så bliver sen aftensmad i dag:-)

    • Henrik Brandt 10. februar 2013 hos 19:04 #

      Hej Marianne,

      Nej – det er kun vil sidst den skal pakkes ind i 45 minutter.

      Step 5 går udelukkende ud på at komme et stegetermometer i 🙂

      Henrik.

  10. Kenneth Pedersen 16. februar 2013 hos 18:22 #

    Hej Henrik.
    Jeg har brugt din opskrift nogle gange og det slår aldrig fejl, stort salut.

    Jeg har en ven som også skriver på blog, dette er om vine, den skulle du prøve at besøge, så får både mad og vin i harmoni.
    Houlberg.it

    Mvh. Kenneth.

    • Henrik Brandt 16. februar 2013 hos 20:16 #

      Tak for tippet, Kenneth !

      Vil straks tjekke 🙂

      Henrik.

  11. Cecilie 2. marts 2013 hos 11:36 #

    Hej Henrik 🙂

    Jeg prøvede din opskrift sidst jeg lavede okseculotte, og den blev helt perfekt! Dog blev fedtlaget ikke sprødt, men det må vel være den eneste ulempe ved denne opskrift, nemlig at kondensen bløder det op i stanniolet?

    Jeg har i morgen aften svigermekanikken på besøg, og skal i den anledning lave 2x kalveculotte på 750 g. Hvor mange minutter vil du anbefale? Jeg tænker selv på 8 minutter.

    Madglade hilsner Cecilie

    • Henrik Brandt 2. marts 2013 hos 16:38 #

      Tak Cecilie,

      Ja, det er svært at få det helt sprødt – men smagen fejler ikke noget 🙂

      God ide – prøv med 8 minutter !

      Henrik.

      • Cecilie 7. marts 2013 hos 12:25 #

        Hej igen!

        De var meget begejstrede for maden, så det var super. Til min smag blev culotten en kende for rød, i forhold til den okseculotte jeg lavede sidst, så næste gang tror jeg jeg vil prøve 9 minutters interval, eller måske at hæve centrumtemperaturen til 57-58 grader.

        I al fald, tak for hjælpen 🙂

  12. Tenna 10. marts 2013 hos 07:09 #

    Hej Henrik. Din opskrift resulterede i min første vellykkede culottesteg – perfekt mør med en rigtig god smag. Tak for tippet:-)
    Mvh. Tenna

    • Henrik Brandt 10. marts 2013 hos 13:55 #

      Hej Tenna,

      Dejligt at høre !!!

      Selv tak 🙂

      Henrik.

  13. Joan 20. marts 2013 hos 13:30 #

    Hej Henrik – din opskrift ser spændende ud, så nu er jeg igang med en kalveculotte på 2,2 kg. Ud fra et tidligere svar vil jeg prøve med en temp. på 59 grader. Stegen skal først spises på fredag – altså om 2 dage – hvad gør jeg? Serverer den kold eller kan man varme den op? Mange hilsner fra Joan

    • Henrik Brandt 24. marts 2013 hos 23:47 #

      Hej Joan,

      Ser først din besked nu 😦

      Culotte kan sagtens serveres kold – og det er faktisk bedre end at varme den op !

      Henrik.

  14. Benjamin 28. marts 2013 hos 07:13 #

    Hej Henrik
    Som culotte-jomfru kommer jeg lige med et lidt dumt spørgsmål. Jeg tænker at lave culottestege til min datters barnevelsignelse hvor vi bliver omkring 40 personer (voksne).
    1: hvor mange stege vil du tro man skal bruge?
    2: Hvad med stege tiden i ovnen når der er flere stege i den? Kan man fortsat følge dit interval skema?

    • Henrik Brandt 28. marts 2013 hos 11:54 #

      Hej Benjamin,

      Det er altid svært at udtale sig skråsikkert omkring hvor meget kød man skal beregne til hver person.

      Det afhænger jo blandt andet af om du serverer forret og omfanget af tilbehøret til culotten.

      Jeg plejer selv at beregne 250-300 gram per person, uden forret – men med masser af tilbehør.

      Og det er pr. voksen, selvfølgelig 🙂

      Overskydende kød kan jo med fordel gemmes og spises de følgende dage.

      Stegetiden vil blive en lille smule forlænget når der er flere stege i ovnen, men jeg foreslår, at du alligevel følger mit skema og så bare lader det sidste interval være længere (indtil stegene er nået 57 grader).

      Jeg vil dog anbefale dig at finde stege der er lige store.

      Opskriften her er faktisk velegnet til mange mennesker, idet den lange trækketid til sidst giver dig tid til andre gøremål 🙂

      Held og lykke !

      Henrik.

  15. kim 30. marts 2013 hos 12:20 #

    Hej og tak for de gode råd.
    Vi har lavet culottestegen 2 gange nu.
    Godt nok kalve culotte.
    Men damn kødet bliver godt. Helt perfekt.

  16. X-stina 24. april 2013 hos 21:45 #

    Fulgte opskriften til punkt og prikke (dog ikke rødvinen) – og blev lidt skuffet da vi skar den op, og den var næsten gennemstegt. Den smagte godt, bevares….men havde håbet på rød steg….
    Hvad mon gik galt?…Tog den ud på 56 grader og lod den hvile i de famøse 45 min…..

    • Henrik Brandt 24. april 2013 hos 22:30 #

      Hej Christina,

      Gennemstegt culotte – gisp !

      Lad mig straks komme dig til undsætning 🙂

      Der kan kun være tale om en ting: Et defekt termometer.

      min gamle blog ligger der yderligere 146 kommentarer til denne opskrift og hvis du orker at kigge dem igennem, så er der et par stykker ud over dig som har oplevet samme problem.

      Hvis du har mod på at prøve igen, så køb et nyt stegetermometer (koster næsten ingen penge).

      Skriv endelig tilbage hvis det bliver bedre næste gang !

      Henrik.

      • Dennis Krøger 29. september 2013 hos 15:45 #

        (Lidt sent, I know) Man kunne evt. lige starte med at teste termometeret inden man smider det ud: Tjek om det viser ca. 100 grader i kogende vand, og ca. 0 grader i isvand (hvis det går så langt ned).

      • Henrik Brandt 21. oktober 2013 hos 04:29 #

        Good point 🙂

  17. tbirkmose 8. maj 2013 hos 19:28 #

    Hej Henrik,

    Lige et spørgsmål inden jeg giver mig i kast med opskriften (som jeg glæder mig til). Kan jeg skære den op og gnide den ind i hvidløg, salt og peber en dag i forvejen? Og vil det give ekstra smag til kødet?

    Mvh
    Torben

    • Henrik Brandt 8. maj 2013 hos 20:23 #

      Hej Torben,

      Du kan godt gøre det en dag i forvejen, men det påvirker ikke smagen meget.

      Og samtidigt kan dit køleskab godt komme til at lugte lidt af hvidløg 🙂

      Henrik.

  18. Tea 6. juni 2013 hos 15:24 #

    har et spørgsmål… gælder de samme tider osv om det er kalv eller okse???

    • Henrik Brandt 8. juni 2013 hos 10:49 #

      Hej Tea,

      Ja – det gør det, med en enkelt undtagelse:

      Generelt kan folk bedst lige kalveculotte en anelse mindre rød end okseculotte.

      Jeg vil derfor anbefale dig, at du lader den nå op på 58-59 grader.

      Henrik.

  19. Inge-Merethe Jørgensen 22. juni 2013 hos 07:17 #

    Hej Henrik. Var i aftes hos en kollega og spise. Vi fik bl.a colutte……..stegt efter din opskrift. Det var en super oplevelse, smagte bragtfuldt. Vil selv prøve opskriften næste gang vi skal have gæster til middag. Venlig hilsen Inge-Merethe

    • Henrik Brandt 22. juni 2013 hos 09:48 #

      Tak, Inge-Merethe – dejligt at høre 🙂

      Henrik.

  20. Anitta 5. september 2013 hos 09:41 #

    Har købt us oksevuvette, er det samme fremgangsmåde? Tak for dine fine blog. Kh Anitta

    • Henrik Brandt 5. september 2013 hos 09:54 #

      Hej Anitta,

      Selv tak 🙂

      Jeps: Samme fremgangsmåde med cuvetter.

      Henrik.

  21. Josephine Skov 13. september 2013 hos 23:57 #

    …Dejlige opskrifter du har Henrik og gode pædagogiske forklaringer! Lavede kalveculotte i aften og fulgte din opskrift, men måtte dog lige smide stegen i ovnen, da den var skåret, bare 5 min, da den var meget rød stadig. Den blev perfekt og gæsterne var begejstrede 🙂 Næste opskrift fra dig jeg vil prøve bliver en suppe der ser fantastisk ud..Tak for en god blog. VH.Josephine

    • Henrik Brandt 14. september 2013 hos 10:40 #

      Tusind tak, Josephine !

      Dejligt med positivt feedback 🙂

      Henrik.

  22. mette 15. september 2013 hos 20:32 #

    TAK!!!! for den gode opskrift. Har netop delt en kalveculotte med min mand, og vi var enige om at det var et af de bedste stykker kød vi nogensinde har fået! Og så med små nyopgravede kartofler fra haven 🙂 🙂
    Laver aldrig mere culotte på andre måder! Basta.

    • Henrik Brandt 16. september 2013 hos 06:52 #

      Selv tak, Mette !

      Dejligt at høre 🙂

      Henrik.

  23. Anne 20. oktober 2013 hos 13:01 #

    Hej Henrik.

    Prøvede for en månedes tid siden denne opskrift og den var perfekt!
    Nu har jeg fået fingerne i et lækkert stykke kalvesteg på 800 g. kan jeg anvende denne opskrift til det ?

    Mvh Anne

    • Henrik Brandt 21. oktober 2013 hos 04:36 #

      Hej Anne,

      Absolut !

      Held og lykke 🙂

      Henrik.

  24. Jenns Johansen 3. november 2013 hos 15:09 #

    Hej Henrik
    Nu har vi med held prøvet din stegemetode til culotte flere gange´,- men har du et godt tip til tilberedning af vildænder ?
    Venlig hilsen Jens Johansen

    • Henrik Brandt 6. november 2013 hos 21:18 #

      Hej Jens,

      Har ikke prøvet vildænder men har flere gange lavet almindelige ænder på grillen.

      Jeg har selv en “rotisserie” på min grill, så den bliver sprød over det hele.

      Prøv evt. med en kryddersmørblanding under huden på brystsiden, som jeg har et par billeder af på min blog her:

      Sådan bliver din kylling super saftig – hver eneste gang!

      Henrik.

  25. Hanne Nymark 20. december 2013 hos 18:52 #

    Fantastisk opskrift – har brugt den på culotte, men kan den også bruges på en oksefilet?
    Vh Hanne

    • Henrik Brandt 20. december 2013 hos 19:00 #

      Hej Hanne,

      Tak for det 🙂

      Opskriften er PERFEKT til oksefilet!

      God fornøjelse.

      Henrik.

  26. Camilla 29. december 2013 hos 17:57 #

    Hej Henrik. Jeg har tænkt mig at benytte din lækre guide til nytår, men jeg har lige et spørgsmål, som jeg håber, at du kan hjælpe mig med. Jeg har en kalveculotte, som ifølge datoen kan holde sig til d. 30. Kan jeg stadigvæk godt bruge den d. 31? Skal den bare ligge i køleskabet, eller skal jeg smide den i fryseren?? 🙂 Eller skal jeg købe en ny?

    • Henrik Brandt 30. december 2013 hos 00:15 #

      Hej Camilla,

      Der sker ikke noget ved at du går en enkelt dag over 🙂

      Henrik.

  27. Connie 30. december 2013 hos 00:20 #

    Tak fordi du offentliggjorde hemmeligheden bag culottestegningen. Synes altid, trods selv den bedste kødkvalitet, at vi har været lidt skuffede, når vi har fået culotte. Det kan jeg så fortælle, at vi ikke var i går. Hold da op, hvor var det perfekt. Vi var alle om bordet enige om, at vi aldrig havde smagt en bedre udgave. Næste projekt bliver din helstegte kylling, og vi glæder os også til bøfferne 🙂

    • Henrik Brandt 30. december 2013 hos 00:22 #

      Tak Connie !

      Det var da en dejlig besked at få 🙂

      Godt nytår !

      Henrik.

  28. Claus Mølgaard 30. december 2013 hos 19:56 #

    Hej Henrik,
    Kan man bruge denne fremgangsmåde til en krondyrs culotte?
    860 g og 1060 g.
    På forhånd tak 🙂
    Mvh Claus

    • Henrik Brandt 30. december 2013 hos 20:19 #

      Hej Claus,

      Jeg har aldrig selv prøvet med krondyr culotte, men jeg er helt sikker på at du kan bruge opskriften.

      Godt nytår !

      Henrik.

  29. Henrik Andersen 31. december 2013 hos 15:38 #

    Hej Henrik B
    Jeg har prøvet “din” interval-stegning på culotte nogle gange nu. Og hver gang har resultatet været fuldstændig perfekt (selv om jeg ikke har et stegetermometer, og derfor har måttet bruge lidt fornemmelse med den sidste gang i ovnen). Det er sjældent jeg får ros for mit kød, men denne opskrift har været lykkebringende hver gang 🙂
    Jeg har et spørgsmål. Jeg vil lave noget med en oksefilet i aften (ca. 1,4 kg.). Kan man intervalstege denne efter samme opskrift som for culotten ???
    Tusind tak for en super blog, som gør det meget inspirerende selv at forsøge med alternative måder at tilberede mad på 🙂
    Henrik A

    • Henrik Brandt 31. december 2013 hos 15:44 #

      Hej Henrik !

      Gode nyheder: Ja, det kan du. Fuldstændig samme fremgangsmåde som culotten 🙂

      Tak for feedback og godt nytår !

      Henrik.

  30. Dina 1. februar 2014 hos 20:53 #

    Hej henrik, kan jeg gøre det samme med en okse mørbrad. Jeg har nemlig både en mørbrad og en culotte jeg skal have stegt i morgen og jeg kan ikke helt regne mig frem til hvordan jeg skal få begge færdige på samme tid..

  31. Anders E 27. marts 2014 hos 15:11 #

    Fremragende opskrift – jeg har brugt den og det virker perfekt! Tidsangivelserne er spot on og stegen bliver mør, rosa og saftig. I aften vil jeg forsøge mig med en tyndsteg og se om resultatet kan blive ligeså godt.

  32. Charmalou 27. april 2014 hos 07:45 #

    Hej Henrik

    Gælder denne culotte opskrift til lammeculotte?

    Mvh
    Charmalou

    • Henrik Brandt 14. maj 2014 hos 16:22 #

      Hej Charmalou !

      Jeps, det gør den 🙂

      Henrik.

  33. Twm 11. maj 2014 hos 07:25 #

    Det ser meget spændende ud.
    Nogen som har erfaring med denne fremgang på en Weber gril?

    • Henrik Brandt 14. maj 2014 hos 17:16 #

      Så længe du bruger den indirekte grillmetode, så kan du fint bruge den på Weber 🙂

  34. Klaus Myram 12. maj 2014 hos 16:44 #

    Hej Henrik,

    jeg faldt tilfældigt over din blog, men i guder hvor har jeg nydt godt af dine opskrifter, tips og tricks. Som udlært kok, så kan jeg kun bifalde dit interval-skema – det er sgu bedre end i kokkebogen (kokkens bibel). Dog er jeg mere til øl end rødvin, så det er mit eneste kritikpunkt 🙂
    Stor respekt, og jeg glæder til at arbejde igennem alle dine opskrifter – både de “gamle” og de fremtidige…

    • Henrik Brandt 14. maj 2014 hos 17:18 #

      Hej Klaus !

      Wow – denne feedback fra en udlært kok… tak !!!!

      Det reddede lige dagen 🙂

      Henrik.

  35. Bas 20. maj 2014 hos 22:48 #

    Hej Henrik. God og informativ blog. Tak for det. Jeg skal lave oksefilet til 50 mennesker i et lokale med meget begrænset ovnkapacitet. Derfor havde jeg tænkt mig at tilberede stegene, efter din anvisninger naturligvis, i mit køkken med industriovne og fragte stegene i termokasse. Hvad vil du tro er den bedste løsning. At stege stegene helt færdige og fragte dem efter de har hvilet 45 minutter (med fare for at kernetemperaturen stiger mens de ligger i termokassen) eller at forlænge næstsidste hvileperiode, fragte stegene når de er nogenlunde afkølet og give dem sidste stegeperiode på stedet, ad flere omgange afhængig af ovnkapacitet. Indviklet spørgsmål, håber det danner mening. Kh Bas

    • Henrik Brandt 21. maj 2014 hos 21:34 #

      Hej Bas.

      Tusind tak !

      Her er hvad jeg vil gøre:

      Hvis vi går ud fra at du beregner 250 gram kød per person (op til dig , selvfølgelig …), så er der tale om 12,5 KG oksefilet.

      Lad os sige 6 stege.

      Jeg ville stege dem alle sammen hjemmefra indtil de er ca. 40 grader indeni. Du skal herefter pakke dem ind. Gør dette maks. 3 timer inden I skal spise.

      Når der så er ca. 75 minutter tilbage til kødet skal serveres (og du i mellemtiden er nået frem tid det nye sted), så vil jeg sætte de første 2 stege (eller 3, hvis der er plads) i den 180 grader varme ovn. Mit gæt vil være, at temperaturen er faldet til 30 og det vil så tage ca. en halv time at nå op på de 57 grader. Pak dem herefter ind i 4 lag stanniol i 45 minutter. Så snart det første hold er færdigt i ovnen, så kan du sætte det næste ind. På denne måde der desuden varmt kød til dem der skal have anden omgang.

      Held og lykke !

      Henrik.

      • Ole Gyldenløve 25. maj 2014 hos 14:04 #

        Jeg har prøvet metoden med succes – stor tak skal lyde fra min side :-).

        Jeg skal selv stege oksefilet til 60 mennesker og har overvejet “afbrudt stegning” – altså køre stegene frem til en kernetemperatur på 40-45 grader og så stege videre senere. Jeg valgte denne metode fra af hensyn til faren for, at kødet skule blive fordærvet inden servering.

        Hvordan ser du på denne udfordring?

        mvh
        Ole

      • Henrik Brandt 31. maj 2014 hos 14:39 #

        Hej Ole,

        Det lyder som en god taktik 🙂

        Du kan evt. også overveje at stege dem færdige i hold når du kommer frem – så der løbende er varmt kød.

        Held og lykke !

        Henrik.

  36. Jimmy 24. maj 2014 hos 01:34 #

    Henrik du fortjener 300 kokkehuer for din opskrift på culotte!! Mine gæster var nærmest i chok over hvor lækkert det var!! Super super lækkert:)))

    • Henrik Brandt 31. maj 2014 hos 14:35 #

      Tusind tak, Jimmy – det glæder mig virkeligt !

      Henrik.

  37. Sofie 4. juli 2014 hos 01:40 #

    Hej,

    Nu er dette indlæg ved at være noget tid gammelt, men tager nu alligevel chancen og ser om du stadig ser kommentarer her.

    Jeg skal servere mad for 15 mennesker og tænkte på culotte. Tænker derfor ca 4,5 kg kød.
    Hvordan ville du gribe dette an? Kan to stege, ved siden af hinanden i ovnen, stadig følge dit skema? 🙂

    • Henrik Brandt 4. juli 2014 hos 08:59 #

      Hej Sofie,

      Det kan du sagtens gøre.

      Du kan evt. sætte steg nummer 2 i en halv time senere – så er maden også varm til anden servering.

      Henrik.

  38. DAN 19. juli 2014 hos 14:43 #

    Hej Henrik……
    Rigtig fin opskrift…. har prøvet den (dog med Amerikansk Cuvette)……MEN……. da jeg jo er hvidløgsnarkoman, har jeg eksperimenteret med flækkede fed der puttes ind 20-30 forskellige steder (i bunden af Cuvetten/Culotten) ved hjælp af en tynd meget skarp kniv.
    (stik huller med kniven og tryk det flækkede stykke hvidløg ind i midten af kødet)….. Og så er det eller bare der ud af……. med intervallerne…… det bli’r himmelsk….PRØV SELV

  39. Marc 31. august 2014 hos 17:17 #

    Første gang jeg laver sådan en culotte her, men hold nu op det blev godt! Det var et plus point hos kæresten. Så tak for den super gode guide 😉

    • Henrik Brandt 31. august 2014 hos 17:25 #

      Tak, Marc !

      Plusser hos kæresten er vigtigt 🙂

      Henrik.

  40. Jette Mejer 20. september 2014 hos 09:00 #

    Hej
    Nu har jeg prøvet din opskrift mange gange – både i ovn og på indirekte grill, men har hver gang store problemer med step 7!

    Det er simpelthen så svært at vente de 45 minutter på det super lækre kød! Men det er pinslerne værd!! 😋

    • Henrik Brandt 20. september 2014 hos 10:30 #

      Hej Jette,

      Jeg har nu modtager langt over 500 kommentarer til min opskrift – og din må være på top 3 🙂

      Tak !!!!

      Henrik.

  41. Emilie 12. oktober 2014 hos 14:38 #

    Hej Henrik.
    Vi skal i dag have en udbenet dyrekølle. Kan jeg bruge denne metode?
    Mvh
    Emilie 🙂

    • Henrik Brandt 19. oktober 2014 hos 16:41 #

      Hej Emilie,

      Det kan du sagtens 🙂

      Henrik.

  42. solveig 19. oktober 2014 hos 16:37 #

    Hej.
    Vender du det matte eller det blanke af stanniolen ind mod kødet?
    hilsen solveig

    • Henrik Brandt 19. oktober 2014 hos 16:43 #

      Hej Solveig,

      Jeg plejer at vende den blanke side ind om kødet.

      Henrik.

  43. Morten 30. oktober 2014 hos 08:30 #

    Hej Henrik,

    Jeg har før lavet en Culottesteg med din opskrift, og selvfølgelig med et perfekt resultat 🙂

    Nu skal jeg så holde middag i aften, og har tænkt mig at servere en stor lækker oksemørbrad, og der tænkte jeg så, om man ikke kunne bruge den samme opskrift, så man får en perfekt mørbrad?

    Har du nogensinde prøvet det med oksemørbrad, eller har du nogle tips?
    (Jeg håber at høre fra dig inden i aften)

    Hilsen Morten.

    • Henrik Brandt 30. oktober 2014 hos 09:51 #

      Hej Morten,

      Du kan sagtens bruge same opskrift.

      Intervalstegning er dog primært smart når man ønsker at kødet skal være mørt – og det er oksemørbrad jo allerede.

      Men hvis du vil være sikker på at den er stegt helt perfekt, så er min fremgangsmåde god.

      Husk at sørge for, at spidsen af termometeret er i midten af mørbraden.

      Go’ fornøjelse (og husk for guds skyld at drikke et glas rødvin mens du laver maden !!).

      Henrik.

      • Morten 30. oktober 2014 hos 11:13 #

        Hej Henrik,

        Mange tak for dit svar, jeg vil gå i krig med den og håber at den bliver ligeså mør og lækker som culottestegen.

        Vinen er købt, så det skal du ikke være nervøs for! 🙂

        Hilsen Morten.

  44. Ulla Vincentsen 30. oktober 2014 hos 11:19 #

    Hej Henrik

    Jeg kan se på dine svar, at metoden også kan bruges til lammeculotte. Jeg skal tilberede et par lammeculotter i morgen. De vejer hhv. 500 og 600 g. Hvilke stege- og hviletider gælder, når der er tale om så små culotter? Og hvilken sluttemperatur skal de have for at være rosa indeni?

    Tak for dit engagement!

    Venlige hilsner

    Ulla

    • Henrik Brandt 30. oktober 2014 hos 11:30 #

      Hej Ulla,

      Jeg vil foreslå, at du burger 10-minutters intervaller og at du lader slut-temperaturen være 58-59 grader.

      Og du bør fortsat vælge 45 minutters indpakningstid.

      God fornøjelse !

      Henrik.

  45. Brian Rasmussen 12. november 2014 hos 15:02 #

    Hej Henrik
    Prøvede for nylig din opskrift med en god stor kalveculotte, og det blev helt fantastisk. Nu har jeg købt 2 stk. US okseculotte fra Føtex, som hver især vejer 1,25 kg. Mit spørgsmål er så om du har erfaring med om små stege bliver lige så gode som én stor? Ville nemlig helst have haft én stor på ca 2,5 kg.
    Endvidere overvejer jeg en Ludvig oksefilet fra Føtex. Er det helt samme fremgangsmåde med oksefilet?

    Hilsen
    Brian

    • Henrik Brandt 12. november 2014 hos 15:32 #

      Hej Brian,

      Jeg synes selv at en stor er bedre end to små – men du kan sagtens bruge min opskrift til små culotter.

      Og ja: Opskriften er lige så god til oksefilet 🙂

      Henrik.

  46. Anders 26. november 2014 hos 20:15 #

    Hej Henrik. Tak for dit tip med intervalstegning. Prøvede med culotte. Perfekt. Har i dag prøvet med en roastbeef på 700 gram hvor jeg satte intervallerne til 8 minutter og derefter stadig 45 minutter i staniol. Blev den bedste roastbeef jeg har lavet og jeg har lavet mange, så endnu engang tak. Det skal fremover prøves på andre udskæringer. Mange hilsner Anders

  47. Nikolaj 28. december 2014 hos 14:30 #

    Hej Henrik

    Nu har jeg læst mig i gennem mange af kommentarerne her på siden. Jeg har tænkt mig at følge din opskrift når culotten skal steges nytårsaften. Men jeg har lige et par hurtige spørgsmål:

    1) Har en Weber Q3200 som jeg overvejer at bruge. Det er måske lidt mere omstændigt at rende ind og ud, men kan jeg bare følge din opskrift?

    2) Jeg har lyst til at marinere culotten for at give den mere smag. Er det en god/dårlig ide?

    Godt nytår og tak for en fin blog!

    Vh. Nikolaj

    • Henrik Brandt 28. december 2014 hos 15:31 #

      Hej Nikolaj,

      Jeg er selv ikke den store fan af at marinere culotte. De fleste kan godt li’ den klassiske “rene” kødsmag der er i culotte – men det er op til dig 🙂

      Du kan sagtens bruge din Q3200. Har selv en Genesis 330 og har lavet culotte på den flere gange.

      Ovn er dog nemmere – med mindre du skal bruge den til andet 🙂

      Godt nytår !

      Henrik.

  48. Philip 29. december 2014 hos 15:16 #

    Hej Henrik,

    Jeg skal lave en 4 KG kalve culotte til nytårsaften.

    Ville du foreslå at jeg laver den som i din beskrivelse af Culotter over 1,7 KG eller er den så stor, at du har en anden indstilling, tid, temperatur, osv? 🙂

    Glæder mig meget til at prøve denne fremgangsmåde!

    Mvh
    Philip

  49. anette nymark 30. december 2014 hos 12:25 #

    Hej Henrik

    Vi fik culottesteg sidste nytårsaften og fulgte din opskrift til punkt og prikke. Det smagte ganske enkelt fantastisk!!!

    Nu vil vi gentage succes’en i år, men jeg kan ikke huske, om jeg skal anvende varmluft eller almindelig ovn. Kan du hjælpe her?

    På forhånd tak – og godt nytår.

    Venlig hilsen
    Anette

    • Henrik Brandt 30. december 2014 hos 13:06 #

      Glimrende 🙂

      Du kan bruge begge dele – der er ikke den store forskel.

      Har dog selv varmluft.

      Godt nytår !

      Henrik.

  50. Troels 30. december 2014 hos 12:43 #

    Hej Henrik

    Skal for første gang forsøge at imponere med en culottesteg, til min nytårsdate.
    Vi bliver kun 2 personer, så slagteren lavede en culotte på knap 900 gram (efter sener osv. var skåret af) – det er jo en lidt lille steg, men skal jeg stadig gå efter 10 minutters intervaller, eller skal jeg skrue lidt ned for enten tid eller temperatur, efter din vurdering?

    På forhånd tak for svar og rigtig godt nytår 🙂

    • Henrik Brandt 30. december 2014 hos 13:07 #

      Hej Troels,

      Også godt nytår til dig 🙂

      10-minutters intervaller vil være perfekte.

      Henrik.

      • Troels 30. december 2014 hos 13:12 #

        Super, tak for hurtigt svar 🙂

        Største udfordring pt., er dog at lade være med at tilberede og spise den allerede i dag 😉

      • Henrik Brandt 30. december 2014 hos 13:27 #

        I know 🙂

        Og husk nu FOR GUDS SKYLD at drikke rødvin under tilberedningen – ellers virker opskriften ikke !

        Henrik.

  51. Jens Ovesen 3. januar 2015 hos 10:32 #

    Hej Henrik
    Jeg tilslutter mig lige fanskaren 🙂
    Tusind tak for en helt fantastisk måde at ovnstege på….
    De 45 min. hviletid er perfekt. Jeg smed en ordentlig gang kartoffelbåde med timian og olivenolie ind, da jeg tog stegen ud og så hyggede vi ellers med forret og hvidvin imens vi ventede på det der virkelig betyder noget. Jeg har læst en del af kommentarerne her men ikke alle. Jeg har idag tænkt mig at prøve med en kalvecuvette, vender tilbage med om det lykkedes. Godt nytår Jens O

    • Henrik Brandt 9. januar 2015 hos 20:46 #

      Hej Jens,

      Fedt – tak for det 🙂

      Henrik.

  52. Hans Lassen Christensen 5. januar 2015 hos 06:51 #

    Lækker lækker
    Jeg stegte en amarican stiploin på 3,3 kg nytårsaften, kødet blev så lækkert, og saftigt. Dog tog jeg den ud ved 50 °C, og næste gang jeg laver den, vil jeg tage den ud ved 48 °C, så bliver den perfekt rosa/rød.
    Tak for tippet.
    PS. Husk det tager lang tid når der er store stykker kød, jeg startede kl. 17.00, og vi spiste kl. 20.30.

  53. Trine 8. februar 2015 hos 17:46 #

    Kødet bliver lækkert. Men den er overhovedet ikke sprød eller brun på toppen 😦

    • Henrik Brandt 21. februar 2015 hos 00:46 #

      Hej Trine,

      Beklager det sene svar – har været ude at rejse i en periode.

      Det er jeg da ked af at høre. Mine stege plejer at blive fine brune og sprøde.

      Jeg ved faktisk ikke helt hvad der kan være gået galt.

      Henrik.

  54. Lone Kirk 11. februar 2015 hos 15:40 #

    Hej Henrik.
    Jeg lavede 4 stege sidste sommer, og jeg frøs 2 af dem ned.
    Først vil jeg sige at jeg aldrig har prøvet at lave så god en steg før, jeg var så stolt, for mine gæster ÅD og ROSTE 🙂
    De 2 stege jeg frøs ned tog jeg op efter en månedstid, og de smagte fuldstændig fantastisk stadigvæk.

    Jeg skal på lørdag lave denne opskrift igen til vores 22 års bryllupsdag, hvor vores søde børn, svigerbørn og børnebørn kommer. Jeg glæder mig til at servere så gode stege for dem igen 😉

    Min ene søn er veganer, og jeg tænker at lave rødbedebøffer til ham. Har du prøvet det og har du evt. en opskrift, for du er da den jeg har mest lyst til at spørge om et godt råd, for du er fantastisk til at forklare og tænke spændende ting ind i opskrifterne.

    Venlige hilsner fra Lone Kirk

    • Henrik Brandt 21. februar 2015 hos 00:49 #

      Hej Lone,

      Beklager det sene svar – har været ude at rejse i en periode.

      Håber du havde en dejlig bryllupsdag 🙂

      Har desværre ikke en opskrift på rødbedebøffer – det der med ikke at spise kød er ikke lige mig 🙂

      Tusind tak for din besked !

      Henrik.

  55. Anni Heinemeier 21. februar 2015 hos 21:02 #

    Fantastisk måde at tilberede hele kødstykker på. Jeg blev meget positivt overrasket. Tror ikke jeg tidligere har stegt en culotte, der blev helt så mør, som den jeg har stegt i dag efter dine anvisning.

    Venlig hilsen

    Anni Heinemeier

    • Henrik Brandt 27. marts 2015 hos 17:49 #

      Hej Anni,

      Tak for din kommentar – det glæder mig 🙂

      Beklager mit meget forsinkede svar.

      Henrik.

  56. Tina 23. marts 2015 hos 14:03 #

    Hej Henrik

    Er helt vild med denne opskrift og bruger den hver gang !
    Vil høre om du har en god opskrift til gammeldags oksesteg- evt som langtidstegt?

    • Henrik Brandt 5. april 2015 hos 18:18 #

      Hej Tina,

      Beklager det sene svar: Jeps – det kan du sagtens 🙂

      Tak for din feedback !

      Henrik.

  57. Inga Engmark 23. maj 2015 hos 19:59 #

    Hej Henrik! Endnu en gang har jeg serveret den perfekte culottesteg – takket være dig :-D. Mør og simpelthen bare fantastisk. Tusind tak ♥

  58. Marius 26. maj 2015 hos 09:21 #

    Hej Henrik.

    Først og fremmest vil jeg gerne takke dig for at have lavet denne fremragende opskrift på culotten, har brugt den nogle gange efterhånden nu og folk har været ellevilde med resultatet!

    Nu har vi fået anskaffet os en Q3200 gas grill, der også har indirekte varme. Er der en bestemt temperatur man skal grille på, eller skal den bare have fuld blus på brænderen? 🙂

    PFT
    Marius

    • Henrik Brandt 27. maj 2015 hos 20:45 #

      Hej Marius,

      Tak !

      Jeg plejer selv at køre halvt blus (eller trekvart) når jeg gør det på gasgrillen.

      Henrik.

      • Marius 28. maj 2015 hos 18:16 #

        Tak for svaret, Henrik.

        Det skal prøves i weekenden 🙂

        mvh
        Marius

  59. Brian Rasmussen 29. maj 2015 hos 14:02 #

    Hej Henrik
    Har købt en kalvefilet på ca. 1,8 kg. Er det samme stegetider som til en okseculotte, eller vil du anbefale noget andet? Synes jeg så nogen der skrev noget med 10 min. intervaller. Og skal kernetemperaturen være den samme til kalv?

    • Henrik Brandt 15. januar 2016 hos 18:11 #

      Hej Brian,

      Beklager det MEGET sene svar.

      Opskriften er præcis den samme når du laver kalv.

      Henrik.

  60. Dennis 5. august 2015 hos 20:58 #

    Hej Henrik

    Har før prøvet din opskrift med culotte steg hvor stegen blev helt perfekt, i morgen har jeg dog tænkt mig at at bruge opskriften på en 1,3 kg Shoulder Clod fra Black Angus. Håber at dette vil blive et lige så godt resultat 🙂

    Mvh

    Dennis

    • Henrik Brandt 9. oktober 2015 hos 21:31 #

      Beklager det sene svar – håber det gik godt !

  61. Puk 9. oktober 2015 hos 09:37 #

    Hej Henrik,
    Kunne godt tænke mig at prøve din intervalstegning. Jeg har en okseculotte på 2,6 kg (Skotsk højlandskvæg). Hvor lange skal intervallerne så være? Og skal jeg stadig tage stegen ud, når den når en kernetemperatur på 57 grader?
    Jeg får gæster i morgen…

    Mvh. Puk

    • Henrik Brandt 9. oktober 2015 hos 21:29 #

      Hej Puk,

      Jeg ville bruge 20 minutters intervaller.

      Og ja: Den skal ud når den er 57 grader i midten og 45 min i 4 lag stanniol.

      Du skal nok starte 2½ time inden I skal spise.

      Henrik.

      • Puk 10. oktober 2015 hos 10:42 #

        Tak for hurtigt svar… Jeg glæder mig til at prøve interval stegning.

  62. Dennis mortensen 17. oktober 2015 hos 16:35 #

    Super fin & ( fed ) beskrivelse 👍😀 Sådan!!

  63. Marlene 30. oktober 2015 hos 07:08 #

    Hejsa! Fandt din blog/opskrift helt tilfældigt forrige år og lavet culottesteg efter din “opskrift” med succes hver gang! 👍🏼😄 Nu på den igen til vores Halloween fest I morgen 🎃😋
    Har søgt på din side efter en super opskrift på en lækker sovs at servere til…. Har du en som du kan anbefale? 😉

    Takker 😃

    • Henrik Brandt 15. januar 2016 hos 18:13 #

      Hej Marlene,

      Tak – og beklager sent svar !

      Jeg må lige eksperimentere med en god sovseopskift.

      Henrik.

  64. Lars Frederik Nielsen 17. december 2015 hos 08:54 #

    Hej Henrik
    jeg skal lige være 100 på jeg har forstået din måde.
    1. interval er i ovnen ikk?
    2. interval er ude af ovnen, altså stegen er ude i f.eks 20 min?
    er det sådan det menes?
    tak for fed blog, jeg glæder mig til min culotte på søndag
    Lars

    • Henrik Brandt 17. december 2015 hos 09:51 #

      Lige præcis. Man skifter simpelthen mellem at have stegen inde og ude af ovnen – indtil den når den rette temperatur.

      Og MEGA vigtigt, at den hviler i 45 min i 4 lag stanniol !

      Henrik.

  65. Claus 22. december 2015 hos 18:02 #

    Hej Henrik.

    Jeg skal imorgen lave culottesteg til svigerfamilien og jeg vil prøve at bruge din interval stegning. Jeg måtte købe 2 culotter af henholdsvis 1,7 og 1,3 kilo. Mit spørgsmål er om jeg skal lave dem samlet som 3 kg så det er 20 min i ovn og 20 min uden eller skal jeg tage stykkerne på samme tid men hver for sig og sige henholdsvis sige 12 og 15 min for den lille og store?

    Jeg laver det i min weber 310 spirit gasgrill håber det giver et godt resultat.

  66. Morten 30. december 2015 hos 10:19 #

    Hej Henrik, jeg fulgte din opskrift til punkt og prikke, da vi besøgte svigermor i juledagene, med et supermørt og saftigt resultat til følge. Jeg jeg fik så meget ros for kødet fra familien, at du da også skal have din del! Godt nytår og tak for at du delte din opskrift, Dbh. Morten

  67. Lone Fuglsang 16. januar 2016 hos 17:48 #

    Hej jeg vil gerne høre, om jeg har forstået det rigtig. Når du pakker stegen ind i de 4 lag staniol, og lader den hvile de 45 min, er det så kun staniol, der er omkring? Intet andet for at holde den varm?
    Mvh Lone

    • Henrik Brandt 16. januar 2016 hos 18:05 #

      Korrekt, Lone.

      Den holder sig fin varm på køkkenbordet i 4 lag 🙂

      Henrik.

      • Kim Jepsen. 23. februar 2017 hos 21:51 #

        Hej Henrik.

        Skal prøve opskriften lørdag. Et enkel spørgsmål alm ovn eller varmluft?
        Mvh Kim.

      • Kim Jepsen. 23. februar 2017 hos 22:48 #

        Lige et enkel spørgsmål mere hvor længe går der ca til culotten ramme de magisk grader i sidste intaval bare så man ca kan beregne hvornår den er færdig?

        Vh Kim.

  68. Lone 14. februar 2016 hos 19:24 #

    Hej Henrik
    Jeg ville idag lave culottesteg for første gang og faldt over din opskrift, og den blev intet mindre end perfekt, så tusind tak for opskriften😃 Min mand er jæger, så vi har masser af lækkert kød i fryseren, kan man bruge samme fremgangsmåde til f.eks en hjortesteg?
    På forhånd tak.
    Hilsner fra Lone

  69. Louise Rønne Green 23. april 2016 hos 20:31 #

    Tak for en super opskrift!!!
    Kan kødet tåle at stå længere end 45 minutter?
    Vh Louise

  70. Margit Johansen 14. juni 2016 hos 16:29 #

    Hej Henrik

    Vil lige høre om jeg også kan servere culotten kold og om den i så fald skal “behandles” på samme måde???

    Mvh
    Margit

  71. Trine Hartmann 15. september 2016 hos 10:12 #

    Hej Henrik
    Har forsøgt at læse nogle af de andres kommentarer igennem i håb om at finde svaret, men uden held.. Hvad hvis man vil grille den, hvordan skal jeg så gøre? 🙂

    Mvh
    Trine

  72. Kenneth Feld 27. november 2016 hos 19:21 #

    Perfekt!!!!
    Fulgte din opskrift slavisk og fik den bedste culottesteg.. Lavet på Weber gasgrill Q3200.
    5 stjerner.👍

  73. Christian Clausen 21. december 2016 hos 00:44 #

    Hej Henrik, jeg skal bruge din opskrift i morgen jeg glæder mig og din culotte ser helt fantastisk ud!!

  74. Kristina 29. december 2016 hos 14:24 #

    Hejsa 🙂

    Vi har længe brugt din opskrift på culottestegen og den bliver perfekt hver gang 😀

    Vi plejer at lave okseculotte, men vil prøve at Intervalstege en kalveculotte denne gang, er det samme procedure? 😀

    Vh Kristina

  75. Peter og Ana 31. december 2016 hos 23:18 #

    Opskriften fungerer helt perfekt. Godt Nytår herfra ☺

  76. Lars Mortensen 21. januar 2017 hos 16:50 #

    Hej Henrik
    Tak for dine opskrifter, skrevet i god stil og med en god humor 🙂

  77. Kim 25. februar 2017 hos 08:22 #

    Hej Henrik.

    Skal prøve din fremgangs måde i aften lige et par spørgsmål:
    Er det almindelig ovn eller varmluft?
    Hvor længe går der ca. i step 6 inden kødet ramme de grader den skal så man kan sjusse sig frem til hvornår kødet er færdig?

    Vh Kim.

  78. Klaus 10. maj 2017 hos 11:00 #

    Dette er et absolut sikkert hit, har fulgt den flere gange med stor success. Dog tager jeg stegen ud ved 55 grader, jeg synes godt den kan stege lidt for meget videre i de 45 min.
    1 lag staniol og håndklæde eller nogle viskestykke kan i øvrigt også bruges.

    Spørgsmål:
    Jeg vil lave dette hit til en fest på lørdag, hvor der skal steges 4 stk. á ca. 2 kg. frilands-culotter. Umiddelbart tænker jeg at interval stege med 20 min. intervaller, de skal nok komme op på de 55 grader til sidst. Har du erfaring eller andre tips med så store mængder kød?

  79. Kammille 10. juni 2017 hos 12:05 #

    Er det samme interval hvis der er 4 stk i ovn på en gang?

  80. ifilmfoto 20. august 2017 hos 09:04 #

    Hej Henrik

    Det samme gør sig vel gældende til kalveculotte, ikke?

    Vh

    Jens

  81. Charlotte 24. september 2017 hos 20:03 #

    Hej Henrik.
    Tak for denne fantastiske opskrift, som novicer som jeg selv kan finde ud af. Jeg står nu med en klump fra et stykke kronvildt. Jeg har googlet en opskrift, hvor de steger den som culotte og straks tænke jeg på din opskrift, som jo giver frydefulde resultater. Den er stor, til ca 10 mennesker.
    Måske hedder culotten bare klump, når det er et råvildt?
    Har du nogen erfaring for at stege klump som culotte efter din opskrift? Hvis ikke hvad er dit bedste bud – ville de gå?
    Tusind tak for mange fine opskrifter.
    Bedste hilsner Charlotte

  82. Michael 26. september 2017 hos 01:06 #

    Hej

    Hvor mange grader skal ovnen stilles på, og snakker vi varmluft eller alm ovn?

    Venlig hilsen

    Michael

  83. louise e. 24. november 2017 hos 06:21 #

    Hej Henrik 🙂

    Vil der være saft nok til at lave en skysauce når stegen er færdig. Altså væske i fadet når den kommer ud af ovnen og mere væske efter den har trukket i 45 minutter. Jeg er ikke til bearnaise osv 🙂 eller måske du har et andet godt forslag til en god sauce, jeg kan lave selv og servere til?

    Vh,
    Louise

  84. Casper Østergaard 30. december 2017 hos 18:53 #

    Hej Henrik,
    Jeg har i sinde at prøve din opskrift i morgen til nytårsaften, da den virker til at være lige i skabet. Jeg har et spørgsmål angående hvidløgene: skal de skæres ud eller presses og derefter smøres ud over culotten, eller hvad er fremgangsmåden, du benytter dig af?

    Med venlig hilsen
    Casper

    • Henrik Brandt 31. december 2017 hos 00:24 #

      Jeg vil anbefale at du presser dem og smører dem ud. Godt nytår!

  85. Flemming 30. december 2017 hos 23:26 #

    Hej Henrik
    Skal prøve din metode på 1.7 kg culotte til nytårsaften. Af hensyn til planlægning ift nytårstale og forret: hvor lang tid skal jeg regne med at sidste step i ovnen tager? Altså interval 5?

    • Henrik Brandt 31. december 2017 hos 00:26 #

      Du skal regne med 10-20 minutter. God fornøjelse!

      • Jørgen Andersen 26. januar 2018 hos 22:53 #

        Hej Henrik
        Har forsøgt både at oprette mig og at spørge om intervalstegning af en rådyrculotte, men ikke fået nogen form for svar.

        Kan du se om noget er gået galt i forbindelse med min registrering/spørgsmålsstillelse? Eller er spørgsmålet bare for svært 🙂 🙂

      • Henrik Brandt 27. januar 2018 hos 01:00 #

        Hej Jørgen!

        Har været bortrejst til USA i knap 4 måneder – derfor det sene svar. Finder lige dit spørgsmål i køen og svarer om lidt.

  86. Flemming Tougaard Petersen 6. januar 2018 hos 15:08 #

    Hej Henrik.
    Du forsteger ikke din culotte?
    Jeg går i gang med din opskrift om 1 time 🙂
    Flemming

  87. Sven Toft Jakobsen 23. april 2018 hos 16:54 #

    Hej Henrik

    Er ved at prøve med en Krondyr culotte efter din opskrift er spændt på om det passer til det også. Vil prøve at køre den op til 58 grader inden den skal pakkes ind.

    • Sven Toft Jakobsen 23. april 2018 hos 19:45 #

      Den smagte himmelsk, den blev taget af grillen ved 57grader, det var nok med to gafler så mørt var, og det er rigtig der skal bruges 3 glas rødvin 🙂

  88. Jens Otto 7. november 2018 hos 18:31 #

    Hey Henrik – jeg har nu utallige gange med succes benyttet din opskrift – har du haft en kalvemørbrad under kærlig behandling evt
    Tak

    Mvh otto

  89. Karina 20. december 2018 hos 07:20 #

    Dejligt med en nem fremgangsmåde 👍
    Min udfordring pt. er at jeg har fået en dådyrculotte på 800g uden fedt på 🥴 Hvad så?? Jeg kan jo ikke ridse så selvfølgelig, men tænker stadig at krydre den lidt – men tænker du så ikke at stegetiden skal være ca. 8 min. når den kun vejer 800g?? 🤪

  90. Svend 28. marts 2019 hos 03:38 #

    Hi Henrik, Jeg har prøvet interval stegning flere gange. Jeg har nu købt en 3rib Prime Rib Roast (bor i Canada) er intervalstegning ok her også? Samme tider?
    Tusind Tak!

  91. Alex 17. oktober 2019 hos 11:51 #

    Jeg havde en culotte steg ca. 2.3 kg. Jeg fulgte din anvisning og fik den lækreste steg, den var så lækker mør. Tusind tak, kan jeg kun sige fra os alle 8 der fik en god middag med waldorfsalat, Hasselbagte kartofler, rødvinsovs og så lige verdens bedste steg 😊

  92. Ann Djurhuus 28. oktober 2019 hos 20:28 #

    Helt super måde at stege på, jeg gør det samme, men steger de 2 første trin på en pande, hvor første trin lukker jeg alle porrer.
    Og så sagde smid kødsaften ud, da fik mit lille kokkehjerte en prop 😂😂😂 giv saften til din sæde hund, evt på foder. Frys den til senere brug. Eller lav en super dejlig sovs 😃

  93. Bo Bech 24. oktober 2020 hos 17:35 #

    For 10. gang har jeg lavet culotte efter ovenstående opskrift og den bliver super hver eneste gang 😃
    1000 tak!

    God weekend!

  94. Sabina 30. december 2020 hos 22:03 #

    Hejsa. Kan jeg efter de 45 minutters hviletid smide stegen retur i ovnen på grill for at få den dejlige sprøde fedt – elsker den ☺️ eller er det noget rod – tænkte om man ellers kunne pakke stegen ind i staniol fra bunden af og så ikke dække fedtlaget så jeg stadig har det sprøde. 🙏🏼

  95. sharon Engebretsen 11. januar 2024 hos 10:52 #

    Hej Henrik

    Er super glad for din opskrift… det er hele min familie faktisk.

    Jeg skal lave opskriften her i weekenden, da jeg skal lave mad til ca. 30 stk. Jeg tænker at lave den dagen før den skal serveres og så varme den op… kan man fint gøre det? og hvor mange grader + tid foreslår du den får i ovnen på selve dagen? 🙂

    • Henrik Brandt 11. januar 2024 hos 15:54 #

      Tak, Sharon!

      Jeg har faktisk ikke selv prøvet at lave dem dagen før, men vil umiddelbart tænke, at det ikke er en god ide; Når du skal varme dem op igen (så kernetemperaturen bliver god), så får det kød der ikke lige er i midten måske for meget.

      Et bedre forslag: Hvis du laver dem i rigtig god tid inden gæsterne kommer, så kan de faktisk holde sig dejlig varme i mindst 1½ time, hvis du pakker dem ind i mindst 4 lag sølvpapir (og gerne 5). Og måske endda komme dem i en termokasse, hvis du har.

      Så er du helt færdig med det “svære” i god tiden inden gæsterne kommer.

      Henrik

      • sharon Engebretsen 13. januar 2024 hos 13:46 #

        Hej igen Henrik

        Jeg har besluttet mig for at servere stegen kold, så har lavet den i dag. Jeg tvivler ikke på at smagen er der… for det ved jeg den er ! 🙂
        Men for første gang har jeg oplevet at fedtet/stegen overhovedet ikke er brun, men bleg eller meget lidt gylden. Kernetemperaturen var dog fin da jeg tog dem ud 🙂 .

        Er det muligt at fjerne fedtet… eller bliver det mærkeligt. Kan man gøre noget andet for at gøre den pænere æstetisk?

Trackbacks/Pingbacks

  1. Intervalstegt culottesteg (med flødeblomkål og bønnesalat) - 9. maj 2017

    […] Opskrift efter Henriks blog […]

  2. Emils 4-års fødselsdag 2018 - Familien Front - 26. februar 2018

    […] kg kalve-Culotte på grill (efter 20-20-20 metoden – evt. på […]

  3. Culotte Skære – ENDTAX - 19. oktober 2018

    […] Sådan får du din culotte perfekt – hver eneste gang! | Henriks Blog […]

Skriv et svar til Henrik Brandt Annuller svar